Dagbesteding De Taag: een tweede thuis voor ouderen in Veldhoven

 

Ons team

Dagbesteding De Taag is een initiatief van Patricia en Rob Pastoor. Samen met een aantal gediplomeerde verzorgende en vrijwilligers vormen zij een klein, hecht team. Patricia Pastoor is gediplomeerd ziekenverzorgende en heeft vele cursussen gevolgd op het gebied van dementie en zorg voor ouderen. Zij beschikt over ruim 35 jaar ervaring op het gebied van ouderenzorg, waarvan 33 jaar ervaring met ouderen met een dementie. Zij heeft onder andere 8 jaar in zorgcentra Merefelt  gewerkt en de laatste 15 1/2 jaar op de dagbehandeling van Vitalis Wissehaege. Zij is gespecialiseerd in zorg voor ouderen met dementie en in de begeleiding van mantelzorgers. Voor de mantelzorgers heeft zij de cursussen omgaan met dementie verzorgd en de gespreksgroep voor mantelzorgers begeleid. Patricia richt zich volledig op de zorg van de bezoekers en de aansturing van het team. Rob is o.a. verantwoordelijk voor de administratie en het vervoer.

Hoge kwaliteit - en zorgeisen
Wij werken met een vast team van deskundige en bevlogen professionals en hanteren hoge kwaliteit- en zorgeisen. Verzorgers en vrijwilligers worden in huis opgeleid om de gewenste kwaliteit en zorg te kunnen bieden. De Taag is HKZ gecertificeerd.


Breed netwerk van professionele collega’s
De groep bezoekers wordt begeleid door Patricia, verzorgende, stagiaire en een vrijwilliger. Bij ziekte of vakantie van Patricia kunnen wij terugvallen op ons team van gelijkwaardige professionele collega’s. Zij beschikken allen over specialistische ervaring en hun aanpak sluit volledig aan bij die van ons en kennen onze bezoekers.

 

“Het werken met ouderen met dementie is mijn tweede natuur. Vanaf mijn veertiende ben ik mantelzorger geweest voor mijn oma die  de ziekte van Alzheimer had. Dit ging mij toen al bijzonder goed af. Ik heb er dan ook mijn beroep van gemaakt. Ik begrijp deze ouderen en weet hen de ondersteuning en zorg te bieden, die zij nodig hebben om prettig te kunnen leven.”

Patricia Pastoor